Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi ArabistanÂ’da ikinci dalga

Suudi Arabistan’da yolsuzluk soruşturmalarında ikinci dalga gözaltıların başladığı belirtildi.



Suudi Arabistan’daki 'yolsuzluk soruÅŸturmaları'nda ikinci dalga gözaltılar baÅŸladı. Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduÄŸunu söyledi.

Onlarca prens, devlet çalışanı ve iÅŸ adamı, Cumartesi günü baÅŸlayan ilk dalgada gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki kiÅŸilerin, Riyad’daki 5 yıldızlı otellerde tutulduÄŸu tahmin ediliyor.

ÇOK SAYIDA KANIT ELE GEÇİRİLDİ

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduÄŸunu ifade etmiÅŸti. BaÅŸsavcı Åžeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söylemiÅŸti.

Pek çok Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltıları devlet kaynaklarının sömürülmesine son vereceÄŸi gerekçesiyle memnuniyetle karşıladı. ABD BaÅŸkanı Donald Trump da bu kiÅŸilerin 'ülkeyi yıllardır saÄŸanlar' olduÄŸunu ifade etti.

TAHT KAVGASI Ä°DDÄ°ALARI

Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'na baÅŸkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında 'Veliaht Prens'likten azledilen Muhammed bin Nayif'in malvarlığının dondurulduÄŸu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.